افت سکه طلا به دنبال اونس

افت سکه طلا به دنبال اونس
قیمت سکه به دنبال کاهش بهای اونس جهانی طلا به زیر مرز روانی 1200 دلاری در روز جمعه، از ابتدای هفته تا روز دوشنبه 8 هزار تومان کاهش یافت و سطح روانی 930 هزار تومانی را شکست. طی 10 روز گذشته با وجود افت حدودا 2 درصدی قیمت اونس، بهای سکه تنها 4/0 درصد کاهش یافت و به نظر می‌رسید نوعی مقاومت در مقابل کاهش قیمت در بازار سکه شکل گرفته بود. در روزهای گذشته قیمت بازاری سکه از قیمت ذاتی آن بیشتر شده و با شکل‌گیری «حباب مثبت»، احتمال کاهش بیشتر قیمت وجود دارد.
روز گذشته مقاومت سکه در برابر ورود به کانال 920 هزار تومان شکست. روز دوشنبه تا حدودی از حباب مثبت سکه کاسته شد و بهای این کالای قیمتی پس از 10 روز نوسان در کانال 930 هزار تومانی به کانال 920 هزار تومانی وارد شد. همچنین روز گذشته بهای دلار در واکنش به اخبار جدیدی مثل لغو برخی تحریم‌های بریتانیا علیه برخی شرکت‌ها و افراد ایرانی و از جمله شرکت ملی نفتکش ایران به میزانی جزئی کاهش یافت.
روز دوشنبه هر سکه بهار آزادی به بهای 927 هزار تومان در بازار معامله شد که کاهشی 3 هزار تومانی نسبت به روز ابتدایی هفته داشت. این در حالی است که قیمت سکه در ساعات ابتدایی بازار با کاهش بیشتری مواجه شده بود. دیروز در ساعات ابتدایی بازار قیمت سکه به 923 هزار تومان رسید، اما با افزایش 4 دلاری اونس جهانی در ساعات میانی روز تا حدودی از افت قیمتی سکه کاسته شد. قیمت سکه که در روز یکشنبه هفته گذشته با افزایش نرخ دلار به 3265 تومان دارای حباب قیمتی منفی شده بود، از سه‌شنبه هفته گذشته با کاهش بهای اونس جهانی دارای حباب قیمتی مثبت شد. همچنین در روز گذشته تا حدودی از حباب مثبت قیمتی سکه کاسته شد، ولی همچنان ارزش ذاتی این فلز قیمتی در حدود 10 هزار تومان از قیمت سکه بازار کمتر است. سکه که از تاریخ 29 شهریور تا 4 مهر در کانال 920 هزار تومان نوسان داشت و حتی در روز انتهایی شهریورماه به کانال 910 هزار تومان واردشده بود، در ابتدای هفته گذشته با افزایش قیمت دلار در بازار به کانال 930 هزار تومان وارد شد. 
روز گذشته قیمت پوند در بازار بار دیگر کاهش پیدا کرد. روز دوشنبه هر پوند انگلیس در بازار به بهای 5185 تومان معامله شد که کاهشی 25 تومانی نسبت به نرخ این ارز در ابتدای هفته داشت. این در حالی است که قیمت پوند در روز ابتدایی هفته نیز 40 تومان کاهش یافته بود. به نظر می‌رسد کاهش 2/1 درصدی بهای پوند بازار در دو روز ابتدایی هفته جاری، واکنشی به روندهای نزولی اخیر این ارز مثل افت 8/0 درصدی برابری این ارز در بازارهای جهانی در برابر دلار در روز جمعه باشد. همچنین روز گذشته بهای شاخص بازار ارز نیز کاهش یافت.
روز گذشته دلار معاملات خود را با نرخ 3245 تومان آغاز کرد، در ساعات میانی بازار بهای این ارز 10 تومان کاهش یافت و به 3235 تومان رسید، اما در ساعات انتهایی بازار بهای این ارز 5 تومان افزایش پیدا کرد و به 3240 تومان رسید. بهای شاخص بازار از سه‌شنبه هفته گذشته در یک روز کاهش و در روز بعد افزایش پیدا کرده است. گروهی از فعالان افت دلار در روز گذشته را ناشی از لغو برخی تحریم‌های وزارت دارایی بریتانیا دانسته‌اند. روز جمعه  وزارت دارایی بریتانیا 6 فرد و موسسه از جمله بابک زنجانی و شرکت سورینت، یکی از شرکت‌های متعلق به بابك زنجانی و همین طور دانشگاه صنعتی شریف را از فهرست تحریم‌های خود خارج کرد. شرکت ملی نفتکش ایران، شرکت بیمه معلم و بانک سینا سه موسسه دیگری هستند که از فهرست تحریم‌های وزارت دارایی بریتانیا خارج شده‌اند. 
روز گذشته بانک مرکزی نرخ رسمی دلار  را 26 هزار و 678 ریال اعلام کرد که کاهشی یک ریالی نسبت به روز شنبه داشت. به این ترتیب به‌نظر می‌رسد سرعت تعدیل نرخ رسمی در 50 روز گذشته از سوی این نهاد کاهش یافته است. در حالی‌که بانک مرکزی نرخ رسمی دلار را در تیرماه 50 تومان و در خردادماه 40 تومان افزایش داده بود، نرخ رسمی دلار در شهریورماه 8 تومان و از ابتدای مهر تا روز گذشته (14 روز) در حدود 3 تومان افزایش پیدا کرد. همچنین روز گذشته بانک مرکزی نرخ رسمی یورو و پوند را افزایش جزئی داد. این در حالی است که نرخ رسمی پوند در روز ابتدایی هفته 68 تومان و نرخ رسمی یورو 35 تومان کاهش پیدا کرده بود.
منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۷:۳۹:۳۰ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد