روند قیمت طلا در هفته گذشته

روند قیمت طلا در هفته گذشته
در هفته گذشته عواملی همچون احتمال کاهش برنامه حمایتی فدرال رزرو در آینده نزدیک، انتشار پیش‌بینی‌های اخیر موسسات معتبر جهانی، اظهارات ريیس بانک مرکزی اروپا، سخنان روسای بانک‌های مرکزی برخی از ایالت‌های آمریکا و همچنین انتشار گزارش‌هایی از اوضاع اقتصادی کشورهایی نظیر چین و آمریکا به بروز نوساناتی در قیمت ارز، طلا، نفت و فلزات منجر شدند.
در هفته گذشته عواملی همچون احتمال کاهش برنامه حمایتی فدرال رزرو در آینده نزدیک، انتشار پیش‌بینی‌های اخیر موسسات معتبر جهانی، اظهارات ريیس بانک مرکزی اروپا، سخنان روسای بانک‌های مرکزی برخی از ایالت‌های آمریکا و همچنین انتشار گزارش‌هایی از اوضاع اقتصادی کشورهایی نظیر چین و آمریکا به بروز نوساناتی در قیمت ارز، طلا، نفت و فلزات منجر شدند.
روز دوشنبه تشدید نگرانی‌ها از کاهش نقدینگی در چین، پایین بودن سطح خرید فیزیکی طلا و همچنین ادامه تاثیر منفی اظهارات هفته گذشته بن برنانکه و فدرال رزرو بر جو، روانی بازار (درخصوص احتمال کاهش برنامه خرید اوراق قرضه در آمریکا در سال جاری) به افت بهای این کالای گرانبها انجامید. روز سه‌شنبه رشد شاخص دلار همراه با انتشار گزارش‌های مثبتی از اوضاع اقتصادی آمریکا و در نتیجه افزایش احتمال قریب‌الوقوع بودن اجرای تصمیم فدرال رزرو به کاهش تقاضا برای طلا انجامید. در این روز موجودی طلای صندوق بزرگ SPDR با 65/1 درصد کاهش به 50/969 تن و کمترین سطح خود از فوریه سال 2009 رسید. پیش‌بینی مورگان استنلی، کردیت سوئیس و دویچه بانک از قیمت طلا در سال 2013 هم در روز سه‌شنبه کاهش یافت.
بنا بر گزارش‌های منتشر شده، کردیت سوئیس پیش‌بینی خود را به 1100 تا 1150 دلار و مورگان استنلی پیش‌بینی خود را از 1409 دلار به 1313 دلار کاهش داد. دویچه بانک نیز پیش‌بینی خود را 6/8 درصد کاهش داده و 1300 دلار اعلام کرده است.
روز چهارشنبه افزایش تمایل فعالان بازار برای سرمایه‌گذاری در بازارهای سهام، پول بیشتری را روانه این بازارها کرد و در نهایت تقاضا برای طلا تنزل یافت. در روز پنج‌شنبه بازار طلا متاثر از انتظار و نگرانی ناشی از احتمال کاهش برنامه حمایتی آمریکا در ماه سپتامبر رونقی نداشت. در عین حال خریداران نیز تمایل چندانی برای ورود به این بازار از خود نشان ندادند.
روز جمعه در پی تشدید نگرانی‌ها از عملی شدن تصمیم فدرال رزرو در خصوص کاهش برنامه‌های حمایتی خود، قیمت طلا به کمتر از 1200 دلار رسید و بدترین فصل خود را از سال 1968 به ثبت رساند؛ البته بروز نشانه‌هایی از ورود جواهرسازان و خریداران شمش و سکه به بازار تا حدی ریزش بی‌سابقه بهای طلا را جبران كرد و موجب رشد قیمت این کالای گرانبها شد.
در اين بين گزارش‌های مهم اقتصادی منتشر شده در هفته گذشته بر قیمت‌ها اثر گذاشته است، به طوریکه در آمریکا؛ افزایش شاخص سفارشات کالاهای بادوام، افزایش شاخص اعتماد سرمایه‌گذاران (CB)، رشد فروش خانه‌های نوساز طی ماه گذشته، کاهش رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش موجودی ذخایر نفت طی هفته گذشته، کاهش مطالبات بیکاری طی هفته گذشته، کاهش شاخص خرید مدیران PMI شیکاگو و افزایش شاخص تمایلات مصرف‌کننده (دانشگاه میشیگان) مهم‌ترین اخبار موثر بر اقتصاد این کشور در هفته گذشته بودند.
در اروپا، اما خبرهایی از جمله افزایش اندک شاخص وضعیت اقتصادی آلمان، کاهش شاخص خرده‌فروشی ایتالیا، افزایش شاخص وضعیت مصرف‌کنندگان در آلمان (GFk)، بهبود وضعیت اشتغال در آلمان، رشد شاخص خرده‌فروشی در آلمان و افزایش مخارج مصرف‌کنندگان در فرانسه بر بازارهای این منطقه اثر گذاشتند.
آخرین پیش‌بینی‌های موسسات معتبر جهانی
در این هفته موسسه گلدمن‌ساکس با توجه به افزایش امیدواری‌ها نسبت به بهبود اوضاع اقتصادی جهان و همچنین موضوع کاهش برنامه‌های حمایتی آمریکا پیش‌بینی خود را از قیمت طلا کاهش داد. در این گزارش برآورد قیمت طلا برای سال‌های 2013 و 2014 به ترتیب (با 4/9 درصد و 3/17 درصد کاهش نسبت به پیش‌بینی قبلی) 1300 و 1050 دلار اعلام شده است.
این بانک معتقد است خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی افت شدید قیمت طلا را جبران نخواهد کرد و احتمال می‌رود با افت سودآوری فعالان این صنعت و در نتیجه کاهش تولید این فلز در بلندمدت تا حدی از ریزش قیمت طلا به زیر 1200 دلار ممانعت خواهد شد. 
منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۱۱ تیر ۱۳۹۲ ساعت ۶:۲۵:۲۷ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد